Coreea de Nord a dublat, in ultimii doi ani, numarul hackerilor pe care-i utilizeaza pentru a efectua atacuri cibernetice si a creat baze in strainatate, a anuntat duminica agentia de presa sud-coreeana.

Unitatea "hackerilor" din Coreea de Nord este alcatuita in prezent din 5.900 de persoane, fata de 3.000 in urma cu doi ani, scrie Yonhap.

"Tara comunista detine o unitate de hackeri, plasata sub tutela Biroului General pentru Recunoastere, din care fac parte aproximativ 1.200 de hackeri profesionisti", precizeaza agentia, care citeaza o sursa careia nu-i dezvaluie numele.

Hackerii nord-coreeni au actionat uneori de la baze instalate in strainatate, inclusiv in China, adauga Yonhap.

In ultimii ani, hackerii nord-coreeni au lansat atacuri cibernetice asupra mai multor tinte sud-coreene, intre care agentii militare, banci, agentii guvernamentale, posturi de televiziune sau site-uri media.

Anchete efectuate de catre autoritati au conchis ca aceste atacuri au ca origine Coreea de Nord, acuzatii pe care Phenianul le respinge.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.