Bulgaria va fi impartita in noua regiuni turistice, care sa poata crea produse turistice regionale si care sa beneficieze de marketing si campanii de promovare comune, potrivit unui proiect al Centrului National pentru Dezvoltare Teritoriala.

Conceptul de creare a regiunilor turistice a fost realizat de Ministerul Economiei si a fost inclus intr-o noua lege a turismului intrata in vigoare in luna martie.

Zonele proiectate sunt Dunarea, Stara Planina, Valea Trandafirilor, Tracia, regiunea muntoasa Rodopi din sudul Bulgariei, Rila si Pirin, Sofia, precum si orasele de la Marea Neagra Burgas si Varna.

Pentru fiecare regiune, expertii au prevazut o activitate principala si alte sase secundare.

Principala atractie a regiunii Dunarea va fi turismul cultural si de croaziera, Valea Trandafirilor va oferi turism de sanatate si cultural, Stara Planina turism montan si ecoturism, iar Tracia turism cultural si al vinului.

In regiunea Rodopi turismul va fi montan si rural, Rila si Pirin vor oferi turism montan si religios, Sofia turism de afaceri si cultural, iar Varna si Burgas turism litoral si sportiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.