Vaticanul a recunoscut din punct de vedere juridic Asociatia internationala a exorcistilor, manifestandu-si astfel sprijinul pentru o practica ce nu este nici admisa, nici apreciata de toate confesiunile, potrivit cotidianului L'Osservatore Romano.

Cotidianul oficial al Vaticanului a scris, in editia sa de joi, ca, pe 13 iunie, Congregatia pentru cler a semnat un decret prin care aproba statutul juridic al asociatiei.

Papa Francisc evoca, mult mai frecvent decat predecesorii sai, prezenta nociva a "diavolului", a "demonilor" si a "Satanei" in lume si necesitatea de a lupta prin diferite mijloace contra acestora.

Exorcismul, la care a apelat si Iisus - potrivit evangheliilor -, se ocupa cu "vanarea demonilor", fortele raului care "posedeaza" o persoana. La putin timp dupa alegerea sa ca papa, Francisc s-a oprit in mijlocul multimii adunate in piata Sfantul Petru, in fata unui barbat cu dizabilitati si i-a pus mainile pe cap - un gest care parea un act de exorcism. Vaticanul a dezmintit ca a fost vorba de un act de exorcism, vorbind despre o simpla rugaciune intensa.

Papa Francisc lauda adesea manifestarile religioase populare din tara sa natala, Argentina, mai ales devotamentul fata de fecioara Maria, cultul sfintilor si pelerinajele.

Ideea de a reuni intr-o asociatie exorcistii din intreaga lume ii apartine preotului romano-catolic Gabriele Amorth, exorcistul sef de la Vatican si din episcopia Romei. Aceste practici oculte au atras un numar mare de fideli aflati in dificultate in anii 1980.

In 1991, a fost infiintata Asociatia exorcistilor italieni, iar ulterior Amorth a inceput sa organizeze intalniri cu exorcisti din alte tari.

In prezent, asociatia numara 250 de exorcisti din 30 de tari.

Preotul Francesco Bamante, exorcist al Romei si presedinte al asociatiei, a declarat pentru L'Osservatore ca "exorcismul este o forma de caritate in beneficiul prsoanelor care sufera" de tulburari interioare profunde. El spera ca "si alti preoti isi vor da seama de aceasta realitate dramatica, adesea ignorata si subevaluata".

Citeste si:
10+ realitati psihologice care te ajuta sa te cunosti mai bine
10+ realitati psihologice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.