Franta a anuntat vineri ca va consolida, la solicitarea autortatilor americane, masurile de securitate aeroportuara pentru zborurile cu destinatia Statele Unite, in perioada estivala, ceea ce ar putea antrena intarzieri.

"Acest masuri complementare vor fi implementate cu scopul de a crea cat mai putin posibil disconfort pasagerilor. Cu toate acestea, sunt posibile intarzieri", a anuntat Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC) intr-un comunicat.

"Din motive de confidentialitate, nu putem sa dezvaluim aceste masuri complementare", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Directiei.

DGAC recomanda pasagerilor catre Statele Unite "sa ia masurile necesare pentru a sosi la aeroport cu sufcient timp inainte, cu scopul de a evita neplaceri si dificultati la imbarcare".

In total 43 de zboruri sunt operate zilnic cu destinatia Statele Unite de pe sapte aeroporturi franceze (Paris-Roissy, Paris-Orly, Nisa, Marsilia, Tahiti, Martinica si Guadelupe), a precizat DGAC. Aéroports de Paris (ADP), gestionarul platformelor pariziene, precizeaza ca 47 de zboruri pleaca zilnic de pe aeroportul Paris-Roissy catre Statele Unite in vara lui 2014.

Temandu-se de "noi amenintari teroriste", Guvernul american a indemnat miercuri la vigilenta pe aeroporturile europene si din Orentul Mijlociu care deservesc Statele Unite.

Washingtonul nu a specificat care este natura exacta, locul sau iminenta noului pericol, in avertismentul sau. Insa acesta a fost lansat in contextul intensificarii tensiunilor in Orientul Mijlociu, in special in Siria si Irak, o tara amenintata de ofensiva jihadistilor sunniti din cadrul gruparii Statul Islamic (SI).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.