Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko l-a asigurat miercuri pe omologul sau rus Vladimir Putin ca Minskul "este pregatit sa se apere" alaturi de Moscova.

Prezenta presedintelui rus "simbolizeaza, in primul rand, ca suntem impreuna si asa vom si in continuare", a subliniat Lukasenko, potrivit televiziunii belaruse.

"Daca va fi necesar (...), ne vom apara". "Noi vom lupta asa cum s-au luptat predecesorii nostri", a insistat presedintele belarus, inainte de a se intalni cu Putin.

Cei doi presedinti au inaugurat miercuri, la Minsk, muzeul consacrat celui de-al Doilea Razboi Mondial, in ajunul aniversarii a 70 de ani de la eliberarea Belarusului, care facea parte din fosta Uniune Sovietica.

"Statele din Vest ar fi trebuit sa aprecieze contributia popoarelor noastre la victorie, insa in loc de aceasta asistam la un dictat arogant al sanctiunilor", a adaugat el.

Belarusul, foarte dependent se subventiile Rusiei pentru economia sa, s-a aliat in mai cu marele vecin in cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, din care face parte si Kazahstanul si care are scopul sa consolideze integrarea acestui bloc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.