Antieuropenii au promis miercuri o "legislatura agitata" in Parlamentul European (PE), trecand de la gesturi provocatoare de respingere a Uniunii Europene (UE), marti, la vorbe.

"Acest mandat nu va fi pentru eurofili ca un fluviu linistit", a avertizat presedinta Frontului National (FN) francez Marine Le Pen. "Un nou suflu adie in acest hemiciclu si nu multumita dumneavoastra, domnule Sculz", i s-a adresat ea presedintelui PE.

Social-democratul Martin Schulz, presedintele Parlamentului de la inceputul lui 2012 si pana la jumatatea lui 2014, a fost reales marti pentru un nou mandat de doi ani si jumatate, in baza unui acord cu privire la formarea unei majoritati de catre formatiunile de centru-dreapta (PPE), centru-stanga (PSE) si liberali.

Eurofobul britanic Nigel Farage a adresat si el o diatriba Europei. "Este necesar sa ne obisnuim cu faptul ca exista mai multi eurosceptici ca niciodata in acest Parlament", a avertizat liderul Ukip, invingatorul in alegerile europene din tara sa. Dintre cei 751 de eurodeputati, aproximativ 100 sunt eurofobi.

"Multi nu sustin o Europa mai integrata, steagul european, imnul. Ei vor o Europa moderna", a continuat Faage. In semn de respingere a UE, deputatii Ukip si-au pus in fata cate un mic steag.

Intr-un gest provocator, ei s-au intors in mod ostentativ cu spatele in momentul in care in hemiciclu rasuna imnul european. Cei din cadrul FN au ramas asezati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.