Parlamentul moldovean a ratificat cu 59 de voturi Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana (UE) semnat pe 27 iunie la Bruxelles de catre premierul Iurie Leanca si liderii celor 28 de state europene.

Impotriva ratificarii documentului si au votat deputatul Grigore Petrenco de la Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), singurul comunist care a participat la aceasta sesiune, dar si grupul parlamentar al socialistilor condui de Igor Dodon.

Parlamentul moldovean s-a reunit miercuri intr-o sedinta plenara considerata "istorica" pentru a ratifica Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, in prezenta presedintelui Nicolae Timofti si a premierului Iurie Leanca, scrie MEDIAFAX.

Documentul a fost semnat la 27 iunie la Bruxelles si va intra in vigoare dupa ce va fi ratificat de Parlamentele celor 28 de state membre UE si aprobat de Parlamentul European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.