Liderul jihadist al gruparii Statul Islamic (SI) i-a indemnat, intr-o inregistrare audio, pe musulmanii cu competente intre altele in domeniile medical, militar si managerial sa se alature "califatului" proclamat in teritoriile cucerite de organizatia ultraradicala in Siria si Irak.

"Cei care pot imigra in Statul Islamic este necesar sa o faca, deoarece imigratia in casa islamului este o datorie", a declarat Abu Bakr al-Baghdadi, proclamat "calif" duminica de catre SI, care a indemnat musulmanii din intreaga lume sa-i jure credinta.

El a precizat ca apelul se adreseaza in special "judecatorilor si celor care au competente militare, manageriale si in domeniul serviciilor, dar si doctorilor si inginerilor din toate disciplinele".

Liderul SI i-a asigurat totodata pe combatantii din gruparea sa, in aceasta inregistrare publicata marti, ca "fratii musulmani din intreaga lume asteapta sa fie salvati" de catre ei. Jihadistii si-au schimbat duminica numele gruparii, denumita anterior Statul Islamic in Irak si Levant (SIIL), si au proclamat un "califat" in teritoriile cucerite incepand din Alep, in nordul Siriei vecine, si pana in provincia Diyala in estul Irakului, scrie MEDIAFAX.

Califatul este un regim mostenit de pe vremea profetului Mahomed si abandonat de aproape un secol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.