Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare, in noaptea de marti spre miercuri, pentru coruptie activa, trafic de influenta si divulgarea secretului profesional.

Aceasta decizie intervine dupa ce Sarkozy a fost arestat preventiv si a fost audiat timp de 15 ore, o masura coercitiva inedita pentru un fost sef de stat, informeaza MEDIAFAX.

Avocatul fostului presedinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, si vvocatul general al Curtii de Casatie, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marti seara in dosarul deschis, in special, pentru trafic de influenta.

Nicolas Sarkozy, Gilbert Azibert si Thierry Herzog "au fost pusi sub acuzare. Nicolas Sarkozy este vizat de capetele de acuzare de coruptie activa, incalcarea secretului profesional si trafic de influenta activ", potrivit unui comunicat al Parchetului.

"Gerard Azibert a fost pus sub acuzare pentru incalcarea secretului profesional, trafic de influenta pasiv si coruptie pasiva, iar Thierry Herzog - pentru incalcarea secretului profesional, coruptie activa si trafic de influenta activ", a adaugat Parchetul.

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat in arest preventiv marti dimineata, intr-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenta, o masura dispusa pentru prima data impotriva unui fost sef de stat in Republica a V-a.

Anchetatorii cauta sa stabileasca daca fostul presedinte din perioada 2007-2012 Nicolas Sarkozy, in varsta de 59 de ani, a actionat in vederea obtinerii unor informatii de la magistratul de rang inalt Gilbert Azibert despre o decizie a justitiei care-l viza, in schimbul promisiunii unui post "de prestigiu" la Monaco.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.