Reprezentantii statelor membre UE au decis, marti, pregatirea unor noi sanctiuni impotriva Rusiei, in absenta detensionarii crizei ucrainene, insa au amanat pentru luni o eventuala decizie de a le aplica, au declarat surse europene.

Ambasadorii celor 28 de state membre au decis "intensificarea" pregatirilor in vederea unor noi sanctiuni, care ar ramane insa in etapa masurilor restrictive specifice, au precizat sursele.

In conditiile in care situatia din teren este in continuare neclara dupa decizia Kievului de nu prelungi armistitiul cu separatistii, ambasadorii statelor UE au preferat sa amane decizia privind aplicarea unui nou set de sanctiuni la o reuniune prevazuta pentru inceputul saptamanii viitoare, a adaugat sursa.

"Expertii urmeaza sa analizeze" in acest timp extinderea sanctiunilor care ar viza oficiali si entitati ruse si proruse, a declarat un diplomat european.

Extinderea sanctiunilor ar urma sa fie "cantitativa si calitativa", vizand "mai multe persoane", a explicat sursa mentionata. Decizia nu va insemna insa trecerea la cea de-a treia etapa a sanctiunilor, care are in vedere sanctiuni impotriva economiei ruse, a precizat sursa.

In cazul unor evolutii importante in criza din Ucraina, Uniunea Europeana este, de asemenea, pregatita pentru convocarea unei reuniuni extraordinare a ministrilor europeni de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.