Social-democratul german Martin Schulz a fost reales presedinte al Parlamentului European (PE) marti, din primul tur, cu voturile principalelor forte eurofile, si anume PSE, PPE si liberalii.

Schulz, presedintele in exercitiu al institutiei, care a fost candidatul socialistilor la presedintia Comisiei Europene (CE) in alegerile europene, a obtinut 409 voturi "pentru" dintre cele 612 exprimate, din totalul de 751, in baza unui acord de coalitie cu PPE (centru-dreapta) si liberali.

"Este o onoare si o mare responsabilitate sa fii vocea Parlamentului cetatenilor UE. Vom continua sa-l consolidam in interesul tuturor", a declarat Schulz in primul sau discurs sustinut in calitate de presedinte al institutiei.

In contextul in care eurofobii sunt in ascensiune in noul Parlament European, el a avertizat ca "cel care nu respecta regulile respectului reciproc si demnitatii umane ma va avea impotriva lui". "Nu voi accepta asemenea lucruri", a insistat Sculz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.