Armata israeliana a demolat luni seara casele a doi principali suspecti in cazul rapirii celor trei adolescenti israelieni gasiti morti la Hebron.

Casele lui Marwane Qawasmeh si Amer Abu Eisheh, membri ai Hamas la Hébron, au fost demolate cu explozibili, au precizat ei, conform MEDIAFAX.

Organizatii pentru apararea drepturilor omului au protestat fata de revenirea Israelului la practica de demolare a locuintelor celor care au comis atentate, utilizata prima data dupa 2005.

Ulterior, o sursa din someniul securitatii a anuntat ca armata israeliana a ucis marti dimineata un tanar palestinian, in cursul unui raid desfasurat impotriva unei tabere de refugiati in nordul Cisiordaniei.

Potrivit sursei citate, tanarul avea 18 ani, iar incidentul nu este aparent legat de operatiunile armatei in sudul Cisiordaniei.

Cei trei adolescenti israelieni disparuti in Cisiordania din 12 iunie au fost gasiti morti luni seara, anunta surse oficiale israeliene citate de site-ul Ynetnews.

Guvernul israelian a promis luni "distrugerea" miscarii Hamas, careia ii atribuie asasinarea celor trei adolescenti israelieni gasiti morti in Cisiordania.

Premierul Benjamin Netanyahu, a declarat ca Hamas va "plati" pentru moartea celor trei adolescenti israelieni.

La randul sau, miscarea Hamas a avertizat Israelul ca "orice escaladare sau razboi va deschide pentru el portile infernului" si a amenintat cu represalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.