Cu ocazia aniversarii a 125 de ani de la ridicarea turnului Eiffel, o replica a constructiei din Paris, a fost amplasata langa constructia originala.

Turnul Eiffel, una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din lume, a fost construit in 1889, cu ocazia Targului Mondial de la Paris. Initial, edificiul realizat de arhitectul Gustave Eiffel a intalnit numeroase critici si urma sa fie demolat 20 de ani mai tarziu, in 1909. Potentialul comercial a salvat insa turnul si, in prezent, acesta a devenit cel mai vizitat monument din lume, cu peste 6 milioane de platitori anual si mai mult de 250 de milioane de vizitatori de la deschiderem, informeaza MEDIAFAX.

Compania Fermob a ales sa marcheze aniversarea a 125 de la lansarea modelului Bistro, dar si de la inaugurarea principalei atractii turisice pariziene, prin ridicarea unei replici a turnului Eiffel, construita in intregime din mobilier pentru exterior, pe Champs-de-Mars, in apropierea originalului. Replica e alcatuita din 324 de scaune rosii, fapt care aminteste de inaltimea celebrului monument, 324 de metri, si masoara aproape 15 metri. Aceasta urmeaza sa fie dezasamblata pe 7 iunie si mutata in alt loc din capitala franceza.

Constructia realizata de compania Fermob nu este insa singura replica a turnului Eiffel, celebritatea monumentului parizian dand nastere la zeci de replici si edificii similare, de la Blackpool Tower, din Anglia, construit la doar cinci ani de la inaugurarea originalului, pana la copia de 165 de metri aflata in fata hotelului Paris, din Las Vegas, in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.