Coreea de Nord a propus luni Seulului o "suspendare" a schimbului de injurii si de actiuni militare ostile in apropierea frontierei maritime, in Marea Galbena.

Propunerea a fost formulata de catre Comisia pentru Aparare Nationala, cea mai inalta instanta militara din tara, informeaza wwwwww.mediafax.ro

Comisia a cerut totodata Seulului sa anuleze manevrele militare comune cu Statele Unite prevazute in august, in vederea unei imbunatatiri a atmosferei a Jocurilor Asiatice, care se desfasoara anul acesta in Coreea de Sud.

Coreea de Nord a anuntat ca este pregatita sa-si "suspende" toate provocarile verbale si insultele incepand de vineri, a anuntat Comisia intr-un comunicat publicat de catre agentia de presa oficiala KCNA, care le cere sud-coreenilor sa-si asume angajamente identice.

De asemenea, Phenianul indeamna la incetarea manevrelor cu munitie reala si a altor activitati militare ostile in zona liniei de demercatie maritima, in Marea Galbena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.