Un consilier de rang inalt al presedintelui rus Vladimir Putin, Serghei Glaziev, a declarat vineri ca presedintele ucrainean prooccidental Petro Porosenko este un "nazist", iar semnarea Acordului de Asociere al Ucrainei cu UE este "ilegitima", relateaza BBC News online.

Glaziev a facut aceasta declaratie inainte de semnarrea acordului. Porosenko a semnat vineri Acordul de Asociere cu UE in cadrul summitului de la Bruxelles al liderilor celor 28 de state membre.

Tot vineri urmeaza sa inceteze un armistitiu in estul Ucrainei, unde rebeli lupta impotriva fortelor guvernamentale, scrie MEDIAFAX.

Pactul, care va aduce Ucraina mai aproape de Occident atat economic, cat si politic, se afla in centrul crizei din aceasta tara, iar Rusia i se opune vehement. Predecesorul lui Porosenko, Viktor Ianukovici a refuzat sa semneze acordul, in noiembrie, provocand criza actuala.

Dupa ce Rusia a anexat Peninsula ucraineana Crimeea, iar separatisti prorusi si-au declarat "independenta" in regiuni din estul tarii, noile autoritati prooccidentale de la Kiev au fost acuzate ca sunt extremiste.

Citeste si: Zi ISTORICA pentru R.Moldova, Ucraina si Georgia! Cu un pas mai aproape de integrarea in UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.