Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a deplans, joi, sprijinul insuficient al Rusiei pentru planul de pace, cu o zi inainte de expirarea armistitiului fragil din estul tarii, relateaza AFP.

"Planul de pace pentru aceste regiuni nu poate functiona decat daca Rusia isi indeplineste rolul. Pana acum, din nefericire, sustinerea Moscovei nu a fost suficienta", a declarat Porosenko, potrivit MEDIAFAX.

"Razboiul nedeclarat continua sa produca victime. Moscova trebuie sa recheme mercenarii care traverseaza frontiera rusa", a continuat Porosenko.

"De asemenea, este necesar ca discursurile de ura relatate de presa rusa sa inceteze, pentru ca nu contribuie cu nimic la restabilirea pacii. Noi vrem sa depunem eforturi pentru pace. Consideram ca trebuie sa revenim la un cadru civilizat, dupa care sa restabilim increderea. Dorim restabilirea pacii, dar violentele trebuie sa inceteze", a subliniat Porosenko.

"Kievul doreste un armistitiu durabil", a dat asigurari liderul ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.