- O noua comedie hollywoodiana despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un nu a amuzat deloc regimul comunist de la Phenian care a vazut in acest film un "act de terorism" si a promis "represalii nemiloase".

In comedia "The Interview", actorii Seth Rogen si James Franco joaca rolurile a doi jurnalisti de televiziune insarcinati de CIA cu asasinarea lui Kim Jong-Un - interpretat de actorul americano-coreean Randall Park -, dupa un interviu cu acesta la Phenian.

Filmul, turnat in orasul canadian Vancouver, va fi lansat in Statele Unite pe 14 octombrie.

Intr-un comunicat de presa difuzat miercuri de agentia oficiala KCNA, un purtator de cuvant al diplomatiei nord-coreene i-a catalogat drept "gangsteri" pe producatorii si regizorul filmului si a cerut cenzurarea acestuia.

"Realizarea si difuzarea unui film despre un atentat contra liderului nostru (...) reprezinta un act de terorism si un act de razboi absolut intolerabile", se afirma in acel comunicat.

Administratia americana trebuie sa interzica filmul, altfel Coreea de Nord va fi constransa sa opereze "represalii nemiloase", a adaugat acelasi purtator de cuvant.

In 2004, Hollywoodul a ironizat regimul nord-coreean in comedia satirica "Team America", in care tatal lui Kim Jong-Un, Kim Jong-Il, era descris ca un despot izolat si inhibat.

In trailerul filmului "The Interview", un agent al CIA pretinde ca aceasta tara asiatica este "cea mai periculoasa din lume" si explica personajelor interpretate de James Franco si Seth Rogen cultul personalitatii intretinut de dinastia Kim in Coreea de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.