Presedinta Frontului National Marine Le Pen nu a reusit sa adune numarul necesar de partide eurosceptice pentru formarea unui grup in Parlamentul European.

"Din pacate, nu am reusit sa constituim un grup in Parlamentul European cu alte sase partide", a declarat Geert Wilders, citat de agentia de presa olandeza ANP, conform MEDIAFAX.

Partidele aveau termen pana luni pentru a se inregistra in calitate de grup parlamentar in urma alegerilor europene de la sfarsitul lui mai.

Inainte de alegeri, Geert Wilders si Marine Le Pen au incheiat un acord in vederea "distrugerii din interior" a Uniunii Europene.

Cel putin 25 de deputati (dintr-un total de 751) din sapte tari diferite sunt necesari pentru infiintarea unui grup parlamentar, fapt ce permite o vizibilitate mai mare, dar si obtinerea unor subventii.

Cu toate ca numarul de deputati nu reprezinta o problema, partidele eurosceptice intampina dificultati in concilierea unor puncte de vedere uneori contradictorii.

Presedinta FN, al carei partid a castigat alegerile europene din Franta, a putut conta pe aproximativ 40 de alesi (intre care 23 FN), dar i-au lipsit doua tari pentru formarea unui grup al sau. Ea era asigurata de sustinerea Partidului pentru Libertate (PVV) al olandezului Geert Wilders, Partidul Libertatii (FPÖ, austriac), Liga Nordului (italiana) si Vlaams Belang (Belgia) si spera sa convinga alte doua partide sa se alature.

Geert Wilders, cunoscut pentru pozitiile sale antiislam, a anuntat ca cele cinci partide vor continua sa colaboreze, "cu scopul de a reusi crearea unui grup, alaturi de noi parteneri, inainte de sfarsitul anului".

Ideea unei eventuale asocieri cu partidul polonez Congresul Noii Drepte (KNP) a fost in cele din urma abandonata, din cauza lui Wilders.

"PVV si-a dorit cu adevarat constituirea unui grup, dar nu cu orice pret", a sustinut Geert Wilders, potrivit caruia partidul sau nu poate colabora cu KNP, care doreste, intre altele, abolirea dreptului de vot pentru feme

Citeste si:
Iohannis a subliniat la consultările cu Biden importanța creării...
Iohannis a subliniat la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.