Rusia a decis sa conteste la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) sanctiunile impuse Moscovei de catre Washington din cauza crizei ucrainene, a anuntat vineri premierul Dmitri Medvedev.

"Statele Unite au introdus sanctiuni contra Rusiei care antreneaza consecinte negative pentru comertul extern. Noi am decis sa le contestam la OMC", a declarat Medvedev la un forum international organizat la Sankt Petersburg, o declaratie transmisa in direct la televiziune.

Seful Guvernului a apreciat ca procedura "nu va fi simpla, deoarece Statele Unite reprezinta autoritatea la OMC".

Rusia, membra OMC din vara lui 2012, a lansat deja proceduri impotriva Uniunii Europene (UE), dar niciuna, pana in prezent, impotriva Statelor Unite.

Statele Unite au impus o serie de sanctiuni tintite, vizand atat personalitati ruse si ucrainene proruse, cat si anumite companii care au legaturi cu apropiati ai puterii rusesti, inca de la inceputul crizei si anexarea Crimeei de catre Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.