Rusia a lansat manevre militare in Siberia si in Ural cu scopul de a verifica capacitatea trupelor, a anuntat vineri un oficial militar rus.

"O serie de unitati motorizate si antiaeriene, cu bazele in Ural si Siberia de Vest, au fost plasate in alerta", a declarat aghiotanul colonelului Iaroslav Rosciupkin de la Districtului Militar Central, citat de agentii de presa rusesti.

El a anuntat ca aceste trupe se afla in drum catre poligoane militare aflate la mai multi kilometri distanta de bazele lor, fara sa ofere alte precizari despre localizarea acestora, scrie MEDIAFAX.

"La sosire, militarii vor efectua tiruri", a adaugat el.

Acest anunt intervine in contextul in care NATO a denuntat o "noua consolidare" a prezentei militare ruse la frontiera cu Ucraina si in urma unei reuniuni a Consiliului rus pentru Securitate, in cadrul caruia Vladimir Putin a discutat despre confruntarile armate din estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.