Statele Unite cer Serbiei sa se ralieze clar "partenerilor europeni" in contextul crizei din Ucraina, conform unei scrisori trimise premierului sarb Aleksandr Vucici inainte de vizita la Belgrad a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Criza din Ucraina nu face decat sa consolideze sustinerea noastra pentru Europa. (...) Mizez pe spiritul dumneavoastra de lider pentru a fi sigur ca Serbia va fi de partea partenerilor europeni in afirmarea principiilor internationale", se arata in scrisoarea trimisa Belgradului de vicepresedintele SUA, Joseph Biden.

Luni, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, incepe o vizita oficiala la Belgrad.

Joe Biden a subliniat ca Serbia "depune eforturi pentru obtinerea drepturilor si privilegiilor pe care le aduce aderarea la Uniunea Europeana", reamintind ca Belgradul va detine presedintia Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa in 2015.

De la intensificarea crizei in Ucraina, in noiembrie 2013, Serbia, candidat la integrarea europeana, oscileaza intre indeplinirea criteriilor solicitate de Bruxelles si mentinerea relatiilor bune cu Rusia, noteaza AFP.

Rusia a sustinut Belgradul in numeroase dosare internationale sensibile, inclusiv in problema Kosovo, Moscova refuzand sa recunoasca independenta fostei provincii sarbe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.