Ministrul ucrainean de Externe, Andrei Descita, a declarat sambata, ca Ucraina "nu poate" intrerupe relatiile diplomatice cu Rusia, o cerinta impusa de persoanele care protesteaza in fata Ambasadei Rusiei de la Kiev

"Daca Rusia va continua asta (incursiunile pe teritoriul Ucrainei), vom fi nevoiti sa intrerupem relatiile. Insa in prezent acest lucru nu este necesar, deoarece intreruperea relatiilor diplomatice este ultimul punct in relatiile cu Moscova", a afirmat ministrul ucrainean citat de MEDIAFAX.

Potrivit lui Descita, rechemarea diplomatilor ucraineni de pe teritoriul Rusiei si expulzarea diplomatilor rusi din Ucraina ar avea consecinte grave, printre care imposibilitatea de a-i sustine si apara pe cei 3 milioane de cetateni ucraineni care se afla in Rusia.

Aproximativ 300 de persoane protestau sambata seara in fata Ambasadei Rusiei de la Kiev, reusind sa dea jos steagul rus de pe cladire, sa rastoarne masini si sa sparga mai multe geamuri ale reprezentantei.

Protestatarii cer intreruperea relatiilor diplomatice cu Rusia. La fata locului au sosit deja ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov si ministrul de Externe Descita, a anuntat Guvernul Ucrainei intr-un comunicat, potrivit Itar-Tass.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.