Statele Unite sunt pregatite sa ofere asistenta militara Irakului, in contextul intensificarii activitatilor insurgente in ultimele zile, anunta Departamentul de Stat american.

"Washingtonul promite sa colaboreze cu Guvernul irakian si cu liderii regionali irakieni pentru a oferi o riposta unitara la agresiunea organizatiei Stat Islamic in Irak si Levant", a declarat Jennifer Psaki, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat.

"Organizatia Stat Islamic in Irak si Levant este una dintre cele mai periculoase grupari teroriste din lume", a declarat ambasadorul SUA la Bagdad, Stuart Jones.

Grupuri islamiste - printre care Stat Islamic in Irak si Levant (SIIL) - au ocupat marti provincia irakiana Ninive, inclusiv orasul Mosul, precum si sase districte din regiunea Tikrit.

Cel putin 37 persoane au murit, iar sute au fost ranite, miercuri, intr-o serie de atentate comise la Bagdad, inclusiv la o reuniune a liderilor tribali din Sadr City, in partea de nord-est a capitalei Irakului, anunta surse din cadrul politiei irakiene.

Patruzeci si opt de persoane sunt sechestrate de insurgenti islamisti in consulatul Turciei din orasul irakian Mosul, printre ostatici figurand consulul turc si copiii acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.