Fondatorul Frontului NationaJean-Marie Le Pen, si fiica sa, Marine, care conduce FN in prezent, continua divergentele, privind acuzatiile de tradare.

"Pe plan afectiv, sunt foarte ranit", a spus pentru site-ul saptamanalului Le Point Jean-Marie Le Pen, precizand ca nu a mai comunicat cu fiica sa dupa difuzarea inregistrarii video in care face declaratii cu conotatii aparent antisemite. Inregistrarea a fost difuzata pe site-ul FN, insa nu mai este accesibila.

Blogul lui Jean-Marie Le Pen nu va mai fi gazduit pe site-ul FN, a anuntat anterior pentru AFP avocatul acestei formatiuni politice, Wallerand de Saint-Just, invocand "motive juridice", dupa izbucnirea unei noi polemici in urma unor declaratii ale fondatorului partidului de extrema dreapta.

"Suport destul de bine loviturile in fata, dar nu si pe cele care sunt date pe la spate", a reactionat Jean-Marie Le Pen, in varsta de 85 de ani, conform MEDIAFAX.

Presedintele de onoare al FN a fost acuzat din nou de antisemitism dupa ce a spus, intr-o inregistrare video, despre mai multi artisti ostili FN ca vor face parte din urmatorul "lot". Printre ei figureaza si cantaretul Patrick Bruel, care este evreu.

Fiica sa a apreciat ca aceasta iesire este o "eroare politica", cu toate ca a contestat ca ar avea un caracter antisemit.

Jean-Marie Le Pen i-a raspuns luni, spunand ca o "eroare politica" este sa te aliniezi la un "singur gand".

Marine Le Pen, in varsta de 45 de ani, s-a distantat deja de unele declaratii ale tatalui sau.

Camerele de gazare sunt "summumul barbariei", a spus ea in 2011, si nu "detaliu in istorie", asa cum repeta tatal sau.

Gilbert Collard, un deputat apropiat de FN care i-a sugerat in acest weekend lui Jean-Marie Le Pen sa se retraga, i-a reprosat, marti, ca "incurca sarcina lui Marine" pentru a forma un grup in Parlamentul European.

Pentru a nu inflama mai tare spiritele, nepoata lui Marine Le Pen, Marion Maréchal Le Pen, deputat, nu a dorit sa reactioneze.

Citeste si:
De ce a ales Karmen Simionescu o grădiniță privată pentru fiica sa:...
De ce a ales Karmen...

Partidul francez de extrema dreapta incearca, de cand este condus de catre Marine Le Pen, sa castige o anumita respectabilitate, stergand cu guma orice conotatie rasista sau antisemita. Aceasta strategie a contribuit la atragerea voturilor pentru FN, care a obtinut 25% din voturile exprimate in alegerile europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.