David Cameron a anuntat marti la Harpsund, in Suedia, ca a ajuns la un acord cu omologii sai german, suedez si olandez pentru a "lupta impotriva abuzurilor asupra libertatii de miscare" in cadrul Uniunii Europene (UE), vizand romanii si bulgarii.

"Am convenit sa lucram impreuna pentru a combate excesele libertatii de miscare", a declarat Cameron intr-o conferinta de presa comuna cu Angela Merkel, Fredrik Reinfeldt si Mark Rutte.

"Este exact ca ar trebui sa fim liberi sa calatorim in Europa pentru a munci, dar nu si ca ar trebui sa fim liberi sa profitam in mod necuvenit de sistemele protectiei sociale", a adaugat Cameron.

"Noi credem (...) ca UE trebuie sa-si schimbe raspunsul fata de ingrijorarile alegatorilor", a subliniat premierul britanic. Campania in alegerile europene din Marea Britanie a fost dominata de problema drepturilor muncitorilor veniti din cele mai sarace tari din UE, in special din Romania si Bulgaria, si a condus la victoria unui partid care sustine iesirea tarii din UE, Ukip.

"Pentru a pastra libertatea de miscare, avem nevoie de echitate pe piata muncii. Asta inseamna atacarea abuzurilor care o ameninta", a spus premierul olandez Mark Rutte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.