Investirea sambata a presedinelui Petro Porosenko a fost salutata imediat de NATO si presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy.

"Il felicit calduros pe Petro Porosenko pentru investirea sa in functia de presedinte al Ucrainei", a scris secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen in comunicat, conform MEDIAFAX.

"Am incredere in faptul ca leadershipul presedintelui Porosenko va contribui la stabilizarea tarii, sprijinindu-se pe dialogul politic lansat inaintea alegerilor", continua el. Rasmussen adauga ca NATO "este pe cale sa finalizeze noile masuri complete cu scopul de a ajuta Ucraina si de a sustine reformele in domeniul securitatii si apararii tarii".

"Aliatii NATO raman fermi in sustinerea lor fata de suveranitatea, independenta si integritatea teritoriului Ucrainei", conchide el.

La randul sau, Van Rompuy, care asista la ceremonia de investire, la Kiev, a "reiterat sustinerea UE fata de Ucraina si angajamentul sau alaturi de ea", intr-un comunicat.

Porosenko a "primit un mandat puternic pentru a avansa pe calea reformelor si a transforma Ucraina intr-o tara moderna si democratica, la care aspira cetatenii ei, o tara unita si descentralizata, in care fiecare isi gaseste locul si in care diferitele identitati si minoritati sunt recunoscute si respectate. Un dialog aprofundat si fara excluderi va juca, fara nicio indoiala, un rol important in acest proces de transformare", adauga el.

Fara sa numeasca Rusia, Van Rompuy subliniaza ca "intoarcerea Ucrainei la stabilitate si eforturile in vederea cresterii si dezvoltarii sale vor fi profitabile pentru toti vecinii sai". "Toti vecinii sai este necesar totodata sa respcte optiunile sale suverane, inclusiv legaturi mai stranse cu UE, si integritatea sa teritoriala", subliniaza el, adaugand ca "UE se va afla alaturi de Ucraina si ramane pregatita sa coopereze cu cei care impartasesc aceste obiective de democratie, prosperitate si stabilitate".

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.