Cei mai aventurosi gurmanzi din Washington au putut sa se desfete miercuri seara cu o serie de preparate insolite, precum hamburgeri cu lacuste si acadele cu scorpioni, pentru o cauza umanitara, intr-un restaurant foarte cochet din acest oras, aflat la mica distanta de Casa Alba.

"E putin cam crocant, dar este bun", a declarat Erin Kolski, gustand dintr-un hamburger cu lacuste care i-a fost servit in restaurantul Occidental Grill, aflat pe celebra Pennsylvania Avenue.

Meniul preparat de maestrul bucatar Rodney Scruggs a inclus viermi in sos mexican, lacuste fripte, furnici in ciocolata, acadele cu scorpioni si a fost oferit de Ehrlich Pest Control, o companie specializata in lupta contra gandacilor si a altor daunatori.

Restaurantul american a anuntat ca va dona, pentru fiecare curajos dispus sa guste din lacuste, suma de 5 dolari in beneficiul DC Central Kitchen, o banca de alimente pentru persoanele defavorizate.

Insectele "sunt viitorul" pentru a hrani lumea, a adaugat Randolph Carter, unul dintre directorii de la Ehrlich Pest Control. "Producerea unui kilogram de astfel de alimente necesita de 10 ori mai putina energie decat pentru a produce o friptura", a spus el.

Mary Than si Deth Khaiaphone cunosc bine acest domeniu si au participat la evenimentul de miercuri din capitala americana. Ele sunt din Laos, iar Mary Than administreaza un restaurant. "Obisnuim sa adaugam insecte in preparatele noastre", a spus ea, inainte de a savura o farfurie cu viermi fripti si lacuste prajite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.