Presedintele american Barack Obama si-a reasigurat aliatii est-europeni, miercuri, la Varsovia, subliniind ca Polonia, Lituania, Letonia si Romania "nu vor fi singure".

"Ca aliati, avem o datorie solemna - o obligatie care ne leaga prin tratat - de a ne apara integritatea teritoriala. Si asa vom face", a declarat Obama, citat de Reuters.

"Polonia nu va fi niciodata singura. Estonia nu va fi niciodata singura. Letonia nu va fi niciodata singura. Lituania nu va fi niciodata singura. Romania nu va fi niciodata singura", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

"Un atac impotriva unuia este un atac impotriva tuturor - suntem impreuna acum si intotdeauna", a continuat presedintele american.

Marti, presedintele american a propus un miliard de dolari pentru dislocarea de noi forte americane, terestre, aeriene si navale, in Europa de Est, preocupata de criza ucraineana.

Aceasta "initiativa pentru a asigura Europa" trebuie aprobata insa de Congres. Ea trebuie sa serveasca si dezvoltarii capacitatilor tarilor care nu sunt membre NATO, cum ar fi Ucraina, Georgia si R.Moldova, pentru a le permite sa coopereze cu Statele Unite si aliatii lor occidentali si sa-si consolideze propria aparare, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.