O explozie, urmata de incendiu, s-a produs marti seara intr-un complex petrochimic al gigantului anglo-olandez Shell, in Olanda.

"Ranile lor sunt usoare", au anuntat autoritatile regiunii Brabant, intr-un mesaj postat pe contul lor de Twitter, conform MEDIAFAX.

"Cei doi raniti sufera de arsuri", a precizat Jac Klijs, primarul orasului Moerdijk (vest), unde este situat complexul petrochimic al companiei Shell, la aproximativ 40 de kilometri distanta sud-est de portul Rotterdam.

"Ei vor fi transportati la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale si cel mai probabil noaptea aceasta vor putea pleca deja acasa", a adaugat el, citat de agentia de presa olandeza ANP.

Autoritatile au declarat ca "explozia s-a produs exact in timpul unui schimb de echipa".

Cauzele incidentului nu sunt cunoscute.

Localnicii, citati de postul de radio Omroep Brabant, au relatat ca au auzit "doua detonari puternice", in jurul orei 22.45 (23.45, ora Romaniei) si ca s-au simtit ca "in timpul unui cutremur".

La scurt timp dupa anuntul privind existenta unui incendiu, marti, in jurul orei locale 23.00 (miercuri, 00.00, ora Romaniei), autoritatile locale au declarat ca "focul isi pierde din intensitate".

Totusi, norul de fum care s-a ridicat deasupra complexului era vizibil la o distanta de "cativa kilometri", potrivit sursei citate.

Primarul orasului Moerdijk a subliniat ca fumul nu prezinta risc pentru populatia din vecinatate, insa i-a indemnat pe locuitori sa tina geamurile inchise.

Traficul rutier si maritim a fost suspendat in apropierea complexul pentrochimic. La fata locului au sosit mai multe masini de pompieri.

Complexul petrochimic al Shell are o suprafata de 320 de hectare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.