Alegatorii din zonele aflate sub controlul regimului Bashar al-Assad se pregatesc sa mearga la urne marti, pe fondul conflictului militar cu care se confrunta Siria.

Potrivit presei, Administratia de la Damasc a implementat un plan special de securitate pentru protejarea alegatorilor si a sectiilor de votare.

"Fortele militare si serviciile de securitate sunt in stare de alerta maxima pentru a garanta securitatea sirienilor care vor sa voteze", a scris cotidianul Al-Watan.

"Cele peste 9.000 de sectii de votare care vor fi deschise in Siria sunt securizate", insista cotidianul semioficial.

Partidul Baas, aflat la putere in SIria de cinci decenii, liderii religiosi si partidele politice siriene au continuat apelurile pentru votarea presedintelui Bashar al-Assad, desi nu exista dubii ca acesta va fi castigatorul.

Peste 15 milioane de cetateni sirieni sunt chemati la urne in alegerile prezidentiale programate marti, catalogate de Occident drept "o farsa". "Numarul cetatenilor care au peste 18 ani si care isi pot exercita dreptul electoral conform Constitutiei se ridica la 15.845.575", a comunicat Ministerul sirian de Interne. Peste 9.000 de sectii de votare vor functiona in toate regiunile tarii.

Scrutinul prezidential va incepe la ora locala 7.00 (7.00, ora Romaniei) si se va incheia la 19.00 (19.00, ora Romaniei). Votul va putea fi prelungit cel mult cinci ore daca va fi necesar. Mii de sirieni aflati in strainatate au inceput sa voteze de saptamana trecuta, in 38 de ambasade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.