Fiica fostului premier britanic Winston Churchill, Mary Soames, a murit sambata, la Londra, la varsta de 91 de ani, a anuntat duminica familia.

Ea era cea mai tanara dintre cei cinci copii ai lui Winston si Clementine Churchill si singura care se mai afla in viata.

In al doilea Razboi Mondial, Mary Churchill s-a angajat in Auxiliary Territorial Service, aripa feminina a armatei britanice, servind la Londra, in Belgia si in Germania in cadrul unor unitati mixte insarcinate cu baterii antiaeriene. Ea l-a insotit pe tatal ei in mai multe calatorii in strainatate, inclusiv la Conferinta de la Potsdam, in avra lui 1945.

Casatorita cu Christopher Soames, un fost politician conservator, decedat, cu care a avut cinci copii, ea a scris o biografie a mamei sale, Clementine, si si-a scris memoriile.

Odata cu apropierea ceremoniilor de marcare a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia, premierul David Cameron i-a adus un omagiu, amintind ca ea si-a "servit tara in al Doilea Razboi Mondial si a fost martora unora dintre cele mai importante evenimente din istoria recenta" britanica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.