Luxemburghezul Jean-Claude Juncker s-a declarat "increzator ca va fi ales viitorul presedinte al Comisiei Europene pana la jumatatea lui iulie", intr-un interviu acordat cotidianului german Bild, duminica, chiar daca, potrivit cotidianului, Parisul se interpune proiectului sau, relateaza AFP.

"In cadrul Consiliului European, o mare majoritatea a sefilor de stat si de guvern crestin-democrati si socialisti ma sustin", a declarat Juncker, potrivit unui extras din interviu, difuzat in avans de Bild.

El a promis sa "ii ralieze si pe ceilalti" in urmatoarele trei sau patru saptamani. "Europa nu trebuie sa accepte sa fie pusa sub presiune", a declarat fostul sef al Eurogrup, candidatul desemnat de conservatori in cadrul campaniei pentru alegerile europene dar pe care unele capitale nu il vor, transmite MEDIAFAX.

Printre ele se numara Londra, Stockholm, Budapesta dar si, potrivit Bild, Parisul. Guvernul francez ar vrea sa instaleze un francez la conducerea Comisiei, scrie cotidianul, care nu citeaza insa sursele.

Presedintele François Hollande i-a spus in aceasta saptamana cancelarului Angela Merkel ca are nevoie de un "semnal" in directia alegatorilor sai, dupa succesul Frontului National (extrema dreapta) la scrutinul de duminica trecuta, scrie Bild. "El a facut presiuni pentru un program de investitii de amploare si a pus pe masa (numele) fostului sau ministru de Finante Pierre Moscovici", continua tabloidul.

Germanii il prefera insa pe Juncker, potrivit unui sondaj realizat de Bild pe un esantion de 500 de persoane in aceasta saptamana. Dintre ei, 43 la suta sunt favorabili nominalizarii sale, iar 34 la suta impotriva.

Dupa cateva zile de incertitudine, cancelarul s-a pronuntat vineri in favoarea lui Juncker.

Citeste si: David Cameron ameninta cu iesirea Marii Britanii din UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.