Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa a anuntat vineri ca a pierdut contactul cu o a doua echipa de observatori, arestati joi seara de catre persoane inarmate la Severodonetk, in estul separatist prorus din Ucraina, relateaza AFP.

"Misiunea speciala de observare OSCE a pierdut ieri (joi), catre ora (locala) 19.00 (19.00, ora Romaniei), contactul cu mai multi membri din echipajul sau" alcatuit din patru straini si un traducator ucrainean care actineaza in regiunea Lugansk, a anuntat OSCE pe contul de Facebook. "Echipa a fost arestata la Severodonetk de catre persoane inarmate", precizeaza organizatia, potrivit MEDIAFAX.

OSCE nu are vesti, de la 26 mai, despre alta echipa de patru straini, data disparuta in regiunea Donetk.

"Premierul republicii" autoproclamate la Donetk de catre prorusi, in estul Ucrainei, Aleksandr Borodai, a declarat joi ca nu detine nicio informatie despre acesti observatori OSCE.

Cu cateva ore mai inainte, "primarul" autoproclamat al orasului Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, declara ca cei patru observatori - un danez, un eston, un turc si un elvetian - se afla pe mana trupelor sale. Alt grup de 11 observatori a fost detinut pentru o scurta perioada de timp, in regiunea Donetk.

Sapte observatori OSCE au fost detinuti timp de opt zile de catre rebeli prorusi la Slaviansk, un bastion al insurgentilor inarmati prorusi, fiind eliberati la 3 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.