Suporterii care vor veni la Cupa Mondiala din Brazilia si vor dori un suvenir special trebuie sa stie ca este ilegal si pasibil de inchisoare sa cumpere un papagal, o iguana sau vreun animal salbatic brazilian, au avertizat autoritatile locale.

Maimute, pasari, serpi, fluturi, paianjeni si scorpioni sunt de asemenea inclusi in lista regulilor pentru turisti a Institutului brazilian al mediului (Ibama) din Rio Grande do Norte.

Natal, capitala statului, este unul dintre cele 12 orase-gazda ale CM.

"Cupa Mondiala va atrage mii de turisti brazilieni si straini in statul Rio Grande do Norte. Pentru a evita probleme sau chiar o sanctiune penala, am pregatit o lista de reguli ce trebuie respectate", a anuntat institutul.

Pe lista se arata ca turistii nu trebuie sa cumpere bijuterii sau obiecte fabricate cu pene, aripi de fluture, dinti sau piele de animal. Cumpararea unui animal salbatic, viu sau mort, poate duce la o amenda de 1.700 de euro si chiar un an de inchisoare.

Pe lista, turistii mai sunt sfatuiti sa nu accepte sa se fotografieze cu un animal salbatic "chiar daca pare inofensiv". Aceasta activitate, propusa de localnici, "este ilegala si aduce prejudiciu animalelor", subliniaza institutul.

De asemenea, vanatoarea este ilegala.

Pentru turistii care vor sa mearga pe celebrele dune din Natal, Ibama recomanda sa-si ia un ghid pentru a evita sa treaca peste cuiburile de broaste testoase sau pasari. Cei care se vor indragosti de aceasta regiune trebuie sa consulte Ibama inainte de a-si cumpara un teren sau o casa langa mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.