François Hollande se va intalni Vladimir Putin cu ocazia ceremoniilor de comemorare a debarcarii aliatilor in Normandia.

"L-am invitat pe Putin pentru 6 iunie" si "vom avea discutii", in special pe tema crizei ucrainene, a declarat Hollande, la incheierea unui summit european desfasurat la Bruxelles, informeaza MEDIAFAX.

El a apreciat ca seful statului rus trebuie "sa-l recunoasca" pe noul presedinte ucrainean, Petro Porosenko, ales duminica, "si sa faca astfel incat sa aiba loc o dezescaldare" a situatiei din Ucraina.

La 24 mai, Putin s-a declarat pregatit sa aiba intrevederi cu Hollande pentru a "discuta probleme legate de relatiile bilaterale" si "agenda internationala".

Prezenta lui Putin la ceremoniile din 6 iunie in Normandia (vestul Frantei) a fost confirmata la inceputul lunii. Parisul a anuntat ca isi mentine invitatia in pofida escaladarii tensiunii intre Rusia si tari din Occident.

Ceremoniile din Normandia vor avea loc a doua zi dupa desfasurarea summitului G7 de la Bruxelles, organizat dupa decizia occidentalilor de a anula G8 de la Soci si de a suspenda Moscova din acest grup din cauza alipirii Crimeei la Rusia.

Casa Alba a anuntat ca nu intentioneaza sa organizeze vreo intalnire intre presedintele Barack Obama si Vladimir Putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.