Liderii europeni au lansat, marti seara, consultari cu privire la viitoarele "prioritati" ale UE si nominalizarilor la conducerea institutiilor.

La doua zile dupa alegerile europene care au semnalat o ascensiune a eurofobilor, Van Rompuy a anuntat ca a primit "mandat" din partea sefilor de stat si de Guvern pentru a "purta consultari atat cu Parlamentul European si grupurile parlamentare care vor fi formate", cat si cu liderii insisi.

Discutiile trebuie sa aiba in vedere "nominalizarile", incepand cu cea a presedintelui Comisiei, si "prioritatile" pentru urmatorii cinci ani, a spus el, la Bruxelles, la finalul unei reuniuni de patru ore intre cei 28 de lideri ai statelor membre UE, informeaza MEDIAFAX.

Van Rompuy a subliniat ca s-a intalnit cu Jean-Claude Juncker, candidatul PPE, partidul de centru-dreapta clasat pe primul loc in alegeri.

Referitor la prioritati, Van Rompuy a enumerat "cresterea, competitivitatea si crearea de locuri de munca, "functionarea uniunii monetare", lupta impotriva "schimbarii climatice", proiectul unei "uniuni a energiei" si lupta impotriva imigratiei ilegale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.