Scrisoarea unei romance in varsta de 22 de ani care a murit in lagarele naziste a fost citita luni in timpul vizitei Papei Francisc la Memorialul Yad Vashem din Ierusalim, relateaza Radio Vatican, in editia online.

In timpul vizitei la Memorialul Yad Vashem, ridicat in memoria celor sase milioane de evrei exterminati in lagarele naziste, Papa Francisc a denuntat "tragedia incomensurabila" a Holocaustului si "nenorocirea" pe care a reprezentat-o pentru umanitate, transmite MEDIAFAX.

Dumnezeu "stia riscul libertatii, stia ca s-ar putea ca Fiul sa se piarda, dar, probabil, nici chiar Tatal nu-si putea imagina o astfel de cadere, un astfel de abis", a declarat Papa Francisc in "Sala amintirii" a memorialului, in prezenta presedintelui Shimon Peres, a premierului Benjamin Netanyahu si a rabinilor.

Papa Francisc a aprins flacara memorialului, a depus o coroana de flori si a salutat supravietuitori ai Holocaustului.

De la sosirea in Israel duminica dupa-amiaza, Papa Francisc a denuntat puternic Holocaustul si antisemitismul si a lansat un apel in favoarea unei educatii care sa treaca peste prejudecati si sa promoveze dialogul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.