au semnat un acord de colaborare cu Partidul Liberal-Democrat rus (LDPR) si au deschis la Moscova o reprezentanta a "republicii" lor autoproclamate, anunta sambata agentia oficiala ucraineana Ukrinform.

Potrivit unui deputat din cadrul LDPR, Mihail Degtiariov, liderul partidului Vladimir Jirinovski "a ordonat deschiderea acestei reprezentante la Moscova, intr-o cladire de pe strada Lukov, numarul 9".

"Practic, aceasta este o ambasada a republicii populare Donetk. Ea este dotata cu toate cele necesare si urmeaza sa initieze contacte cu organele de stat si cu Banca centrala rusa", a afirmat Degtiariov, scrie MEDIAFAX.

Deputatul rus a adaugat ca "autoritatile republicii Donetk au cerut Rusiei" sa pregateasca regiunea pentru adoptarea rublei ca moneda oficiala.

De asemenea, conform acordului incheiat intre separatisti si LDPR, partidul rus se obliga sa colecteze pe teritoriul Rusiei ajutor umanitar pentru Donetk.

Potrivit Ukinform, separatistii de la Donetk ar fi deschis deja reprezentante in orasele ruse Rostov-pe-Don si Sankt Petersburg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.