Liderul partidului Batkivscina, Iulia Timosenko, candidata la alegerile prezidentiale din Ucraina, a declarat vineri ca daca va fi aleasa in functia de presedinte al Ucrainei, Arseni Iateniuk va ramane la conducerea Guvernului.

"Dupa alegerile prezidentiale, daca voi obtine o victorie, Arseni Iateniuk va ramane premier" al Ucrainei, a declarat ea.

De asemenea, Timosenko a mentionat ca, in calitate de presedinte al tarii, ea va organiza un referendum cu privire la aderarea Ucrainei la NATO. "In calitate de presedinte, voi consulta populatia asupra intregrarii in Uniunea Europeana. In al doilea rand, voi organiza neaparat un referendum cu privire la intrarea tarii in NATO", a declarat TImosenko, potrivit MEDIAFAX.

Celebra in Occident, ea a reaparut pe scena politica in februarie, imediat dupa eliberarea sa din inchisoare, unde a fost inchisa de justitia fostului presedinte Viktor Ianukovici.

Ea a lansat o miscare de "rezistenta" fata de agresiunea rusa si a promis in repetate randuri aderarea la Uniunea Europeana. Totusi, popularitatea sa este cadere libera, cu 6 la suta din intentiile de vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.