Ambasada SUA la Bucuresti va fi inchisa luni, 26 mai, pentru a marca Memorial Day, zi dedicata soldatilor americani cazuti la datorie, anunta misiunea diplomatica.

"Ambasada SUA la Bucuresti va fi inchisa luni, 26 mai, pentru a marca Memorial Day, ziua dedicata soldatilor americani cazuti la datorie pentru tara lor. Toate serviciile Ambasadei isi vor relua activitatea marti, 27 mai", precizeaza sursa citata.

Memorial Day este marcata in fiecare an in ultima zi de luni din mai, in onoarea barbatilor si femeilor americani care si-au pierdut viata in timpul serviciului militar efectuat in slujba tarii lor.

La inceput, Memorial Day era dedicata militarilor unionisti care si-au pierdut viata in timpul Razboiului Civil care a avut loc in SUA intre 1861 si 1865, dar in prezent cinsteste memoria tuturor militarilor americani care au murit in timpul serviciului militar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.