Populistul olandez Geert Wilders a suferit joi o infrangere usturatoare dupa deschiderea alegerilor parlamentare europene in Olanda si Marea Britanie.

In Olanda, un sondaj realizat la iesirea din sectiile de votare releva un scor dezamagitor pentru partdul lui Geert Wilders, care nu va afecta, totusi, avansul euroscepticilor la nivel european, mai ales in Franta si Marea Britanie, informeaza MEDIAFAX.

In contextul in care Uniunea Europeana (UE) se reface cu greu dupa criza euro, aproximativ 400 de milioane de alegatori sunt chemati la urne sa desemneze, pentru urmatorii cinci ani, cei 751 de membri ai Parlamentului European PE.

In contextul in care in UE exista aproximativ 26 de milioane de someri, retorica antiimigrare si anti-UE a populistilor urmeaza sa le aduca un succes. Euroscepticii ar putea sa-si tripleze numarul de deputati, pana la 100 de locuri.

Primele rezultate oficiale ale acestor alegeri, care se desfasoara timp de patru zile in cele 28 de state membre UE, vor fi anuntate duminica seara, cand se vor inchide ultimele sectii de votare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.