Armata rusa a retras de la frontierele Ucrainei patru garnituri feroviare cu blindate, armament si mii de militari, anunta Ministerul rus al Apararii.

"Transportul echipamentelor militare se face cu trenuri, iar cel al efectivelor umane cu avioane de tip Il-76", precizeaza institutia.

"Pe 21 mai au fost efectuate patru transporturi feroviare si 15 zboruri cu avioane Il-76 din regiunile Rostov, Belgorod si Briansk", situate la frontiera cu Ucraina, adauga Ministerul.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat luni revenirea in bazele permanente a militarilor mobilizati, oficial pentru exercitii, in apropiere de frontiera ucraineana. Conform serviciilor secrete occidentale, 40.000 de militari rusi sunt stationati la frontiera cu Ucraina. Saptamana trecuta, Putin afirma sa trupele deja fusesera retrase, dar NATO si Statele Unite nu au confirmat informatia, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.