Secretarul american de Stat, John Kerry, a afirmat miercuri ca nu crede ca acordul dintre Rusia si China privind livrarea de gaze va avea vreun impact asupra crizei din Ucraina,

"Personal, nu cred ca in faptul ca semnarea unui contract pentru livrarea de gaze naturale ruse in China va avea vreun impact asupra situatiei actuale din Ucraina", a declarat Kerry, aflat intr-o vizita in Mexis. conform MEDIAFAX.

Acest contract, "la care s-a lucrat timp de zece ani, nu este un raspuns instantaneu" la criza din Ucraina, a adaugat el.

Producatorul rus de gaze naturale Gazprom a semnat miercuir cu grupul chinez de petrol si gaze CNPC un acord pentru livrarea de gaze in urmatorii 30 de ani, aflat in negocieri de mai bine de zece ani, iar valoarea livrarilor este evaluata de presa internationala la peste 400 miliarde de dolari.

Un memorandum de intelegere intre cele doua companii de stat a fost semnat in prezenta presedintelui rus Vladimir Putin si a liderului chinez Xi Jinping in cea de-a doua zi, si ultima, a vizitei lui Putin la Shanghai, potrivit Russia Today.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.