Oamenii de stiinta din cadrul NASA au facut un anunt sumbru referitor la viitorul omenirii.

Ghetarii din Antarctica de vest s-au topit pana in punctul in care nu mai pot fi salvati, au anuntat cercetatorii americani.

Potrivit acestora topirea integrala a ghetarilor va ridica nivelul marii cu 1,2 metri - 3,7 metri, scrie dailymail.co.uk.

Cercetatorii din cadrul NASA au studiat topirea invelisului de gheata de pe continent de peste 40 de ani, ia predictiile pentru viitor sunt sumbre.

"Acum, nimic nu o mai poate opri. Singura limita este cea data de legile fizicii, ce stabilesc cat de repede se poate topi gheata", au spus Eric Rignot, unul dintre autorii studiului din cadrul Universitatii din California si oamenii de stiinta ai Laboratorului NASA din Pasadena.

"Procesul de topire este abia la inceput. Iar totul pare sa se intample destul de repede", a declarat Ian Joughin, glaciolog la Universitatea din Washington.

La ultima conferinta de presa a NASA cercetatorii au concluzionat ca principala cauza a topirii ghetarior este incalzirea globala provocata de oameni.

Sursa video: dailymail.co.uk


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.