Cel putin 44 de persoane au murit in ultimele patru zile in cele mai grave intemperii cu care se confrunta Bosnia, Serbia si Croatia de peste un secol.

"La Obrenovat (in apropiere de Belgrad) am descoperit 12 cadavre", a declarat premierul sarb Aleksandar Vucici, precizand ca bilantul in tara sa a ajuns astfel le 16 morti.

In Bosnia, autoritatile au anuntat cel putin 27 de morti, iar cele croate au anuntat un mort duminica.

"Din nefericire, estimam ca numarul mortilor va fi si mai mare", a declarat Vucici.

"Ce ni s-a intamplat are loc o data la o mie de ani, nu o data la o suta de ani. Am reusit sa evitam o catastrofa si mai grava gratie unei bune organizari", a asigurat el.

In apropiere de Obrenovat, raul ameninta termocentrala Nikola Tesla care produce 50% din consumul national de electricitate. Vucici a subliniat ca este vorba despre "lucrarea cea mai importanta din tara" care trebuie aparata cu orice pret.

Romania va trimite in Serbia si Bosnia ajutoare pentru inlaturarea efectelor inundatiilor

Romania va trimite in Serbia si Bosnia ajutoare pentru inlaturarea efectelor inundatiilor si sprijinirea sinistratilor, precum o pompa de apa, paturi, apa si alimente, a anuntat premierul Victor Ponta.

El a precizat ca a avut deja o discutie in acest sens cu omologul sau sarb. Duminica, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca Romania va trimite Serbiei si, daca este nevoie, Bosniei ajutoare materiale pentru inundatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.