Detinutii de la o inchisoare din nord-estul Braziliei au luat ostatice, sambata, 122 de persoane, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al institutiei penitenciare.

O suta opt ostatici sunt membri ai familiilor detinutilor, iar alti patru sunt angajati ai personalului inchisorii, a precizat Sandra Melo, purtatoarea de cuvant a institutiei "Advogado Jacinto Filho", situata in orasul Aracaju, in statul Sergipe (nord-est).

Situatia este acum "calma" si "negocierile" se vor relua duminica dimineata, a adaugat ea, in noaptea de sambata spre duminica.

"Nu credem ca detinutii vor sa isi atace propriile familii", a subliniat un oficial din cadrul politiei militare din statul Sergipe, Mauricio Iunes, pentru site-ul de stiri G1.

Dar "agentii inchisorii sunt si ei ostatici", a adaugat el.

Revolta s-a produs intr-o aripa a inchisorii care numara 123 de detinuti dintr-un total de 476 prezenti in institutie. Motivatiile revoltei raman neclare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.