Bilantul catastrofei miniere din Soma s-a agravat ridicand-se la cel putin 299 de morti, in timp ce trei mineri sunt in continuare dati disparuti pe fundul putului afectat de explozie, a anuntat sambata ministrul Energiei, Taner Yildiz.

"Bilantul se ridica de acum la 299 de morti. Cred ca mai sunt trei mineri blocati in put", a declarat Yildiz.

"Un nou incendiu s-a declansat in urma cu aproximativ 45 de minute la aproximativ 300 de metri de locul in care sunt blocati acesti mineri", a adaugat ministrul, explicand ca acest foc dauneaza muncii echipelor de salvare.

Accidentul minier din Soma a provocat de marti o emotie intensa in toata tara si a declansat o noua fronda impotriva Guvernului islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan, acuzat ca a neglijat securitatea minerilor si ca este indiferent fata de soarta lor.

Politia turca a dispersat violent, vineri dupa-amiaza, cu tunuri de apa si gaze lacrimogene circa 10.000 de persoane care manifestau la Soma pentru a denunta conditiile de munca ale minerilor.

Erdogan, care conduce Turcia din 2003, urmeaza ca in urmatoarele saptamani sa isi anunte candidatura la alegerile prezidentiale din 10 si 24 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.