Cel putin zece persoane au fost ucise, iar 90 au fost ranite intr-un atentat care a avut loc vineri intr-o piata din Nairobi, capitala Kenyei.

Doua bombe artizanale au explodat in Piata Gikomba, in apropiere de centrul capitalei kenyene, potrivit politiei, care a anuntat arestarea a doi supecti.

Zece persoane au fost ucise, potrivit unui ultim bilant anuntat de Centrul kenyan pentru Gestionarea Catastrofelor (NDOC).

Spitalul Kenyatta din Nairobi, cel mai important al capitalei, a anuntat ca a primit opt cadavre - patru barbati si patru femei - si a internat 76 de raniti. Paisprezece raniti au fost internati la Spitalul Guru Nanak, cel mai apropiat de locul producerii atentatului, potrivit directorului sau Ravi Kaul.

Crucea Rosie Kenyana a facut apel la populatie pentru donare de sange si a deschis un centru de colectare la Spitalul Kenyatta.

Bombele au explodat la intrarea in piata, in apropierea unor standuri de haine, potrivit unui fotograf al AFP. Un microbuz destinat transportului de persoane fost grav avariat.

Kenya se confrunta in ultimele luni cu o recrudescenta a atacurilor, survenite pe fondul implicarii acestei tari in operatiunile lansate in Somalia impotriva islamistilor shebab.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.