Compania japoneza care produce bautura carbogazoasa Pocari Sweat a anuntat, joi, ca va trimite in spatiu o cutie speciala, realizata din titan si gravata cu diverse mesaje, care va ajunge pe suprafata Lunii in anul 2015.

Acele mesaje, scrise de copii japonezi si de diversi utilizatori de pe internet, vor fi depozitate pe Luna, sub forma a 120 de placute de titan, introduse intr-o cutie de Pocari Sweat, care va ajunge pe suprafata satelitului natural al Terrei la bordul unei "capsule a timpului".

Potrivit firmei Otsuka Pharmaceutical, compania care produce bautura Pocari Sweat, capsula va fi lansata din statul american Florida, in octombrie 2015.

"Pana acum, calatoriile spatiale erau posibile doar la nivelul unor proiecte nationale. Acum, vrem sa realizam acest lucru cu un proiect privat si sa ajungem pe Luna", a anuntat compania nipona.

Capsula care va fi trimisa pe Luna este realizata din titan, are forma unei cutii de Pocari Sweat si o greutate de 1 kilogram.

Pentru a rezista conditiilor vitrege de pe Luna, unde temperaturile variaza de la -170 de grade Celsius in timpul noptii la +110 grade Celsius in timpul zilei, capsula a fost creata special pentru acest proiect. Ea va fi trimisa pe Luna la bordul unei rachete Falcon 9, iar calatoria ei pana pe satelitul natural al Pamantului va dura patru zile si jumatate.

Rachetele Falcon 9, concepute pentru a fi reutilizabile, produse de compania spatiala SpaceX a magnatului Elon Musk, a incheiat deja cu succes trei misiuni de reaprovizionare a Statiei Spatiale Internationale (ISS). Calatoria spatiala programata in octombrie 2015 va fi prima misiune pentru rachetele companiei SpaceX dincolo de orbita joasa a Terrei.

Dupa ce racheta Falcon 9 isi va fi pornit al doilea set de propulsoare si isi va fi incheiat calatoria de patru zile si jumatate, capsula Pocari Sweat va fi dusa pe suprafata lunara cu ajutorul lui "Griffin", o capsula de aselenizare creata de compania Astrobotic Technology.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.