Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a promis Republicii Moldova "o perspectiva europeana", catalogand drept "inacceptabile" presiunile Moscovei asupra Chisinaului.

"Credem in perspectiva europeana a Republicii Moldova", a declarat Barroso, potrivit AFP, dupa intrevederea pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul moldovean Iurie Leanca.

"Nu vedem Acordul de asociere ca fiind capatul drumului; acest acord nu va fi scopul final in relatiile R.Moldova - UE", a adaugat Barroso, catalogand drept "inacceptabile" presiunile Rusiei asupra fostelor state sovietice care incearca sa se apropie de UE.

Iurie Leanca i-a multumit presedintelui CE pentru "recunoasterea in mod clar a perspectivei integrarii europene a Republicii Moldova".

"Multumesc pentru increderea acordata", a spus liderul moldovean, care in urma cu cateva saptamani a exprimat dorinta ca R.Moldova sa devina membra UE "cand Romania va detine Presedintia Consiliului UE, in 2019".

In opinia lui Leanca, o Republica Moldova "mai europeana" ar fi capabila sa ofere garantii minoritatilor etnice si ar fi "mult mai atractiva" pentru regiunea separatista Transnistria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.